TNT, Hoofddorp

Conceptontwikkeling
MARKT

Op het werk

TNT, Hoofddorp

Het TNT Centre te Hoofddorp kwalificeert zich als één van de meest duurzame gebouwen van Europa. Het gebouw kenmerkt zich door duurzaamheid, transparantie en connectiviteit. TNT Centre hanteerde vanaf de allereerste ontwikkelingsstap hoge duurzame ambities.

Certificeringen

Door duurzaamheid als uitgangspunt bij het ontwerpproces te nemen heeft het gebouw de hoogste graad op het gebied van duurzaamheidsclassificeringen behaald. Niet alleen is het gebouw volledig CO2 neutraal, het nieuwe kantoor van TNT heeft meer dan 1000 punten behaald volgens de GreenCalc meting en heeft tevens het LEED Platinum niveau behaald. Het gebouw bespaart 60% energie ten opzichte van een traditioneel gebouw en de resterende energiebehoefte wordt op milieuvriendelijke wijze ter plekke gegenereerd.

Onze rol

Vijverborgh is betrokken geweest bij TNT Centre voor de realisatie van bedrijfsrestauratieve voorzieningen, een espressobar en vergaderfaciliteiten, die vanzelfsprekend eveneens aan de hoge standaard op het gebied van duurzaamheid moesten voldoen.

Zo is er al in de bestekfase rekening gehouden met de toepassing van innovatieve en duurzame apparatuur, waarbij energie- en waterbesparing centraal staat. Een voorbeeld hiervan is dat er in het bedrijfsrestaurant gewerkt wordt met een frituur op basis van stoom in plaats van vetten.

Vijverborgh heeft ook voor de catering ondersteunende adviezen gegeven, waarbij duurzaamheid een belangrijke rol heeft gespeeld.

Naast ontwikkeling en advies was ook Vijverborgh betrokken bij de realisatie en bouwbegeleiding

Meer projecten binnen Op het werk